x

Ny stadsfestival i Sverige

Ny stadsfestival i Sverige

Igår meddelade arrangörsgiganten FKP Scorpio att de sätter upp ännu en festival i Sverige och idag presenterades den via en presskonferens i Norrköping. Where's the Music? är en showcasefestival och musikbranschkonferens med fokus på ny musik, nya samarbeten och nya lösningar.

Man hälsar vidare att det är en festival med två inriktningar. Den ena är givetvis musiken där nya artister står i fokus och presenteras inför musikbranschen. Den andra delen består av ett omfattande konferensprogram som bearbetar och utforskar branschrelaterade ämnen. Festivalen kommer innehålla såväl artistiska framträdanden som föreläsare.

Folkert Koopmans, VD för FKP Scorpio ser fram emot att lansera sin nya festival i Norrköping.

– I och med arbetet med Bråvalla Festival 2013 har vi hittat en bra och tillförlitlig samarbetspartner i Upplev Norrköping. Det känns jättebra att komma tillbaka till Norrköping med det nya konceptet, Where's the Music?, så att vi kan visa den internationella musikbranschen vad Sverige är mest känt för i Europa – att hitta och ta fram nya intressanta artister och innovativa tekniska lösningar.
 
– Det kommer att vara cirka 50 spelningar per dag, hälsar Linn Stigson Stern från FKP Scorpio.
 
Upplägget innebär att man kan röra sig mellan samtliga scener med endast 5-10 minuters promenad.
 
Where's The Music? kan med sitt upplägg jämföras med den stora stadsfestivalen SXSW i USA, samt sina närmaste grannar Spot i Århus, by:Larm i Oslo och Live At Heart i Örebro.
 
Festivalen sker 12 - 14 februari, 2015.
 
För full festivalkoll spana in vår FESTIVALGUIDE som uppdateras kontinuerligt.

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA