x

En kärleksförklaring till rocken

En kärleksförklaring till rocken

Stockholmsbördiga Heavy Tiger må vara nya på den svenska rockhimlen men rocktrion här för att stanna. Och höras.

Bildat under 2011, efter att Maja Lind letat efter musiker som var beredda att satsa helhjärtat fann hon en kemi i två likasinnade individer.

– Det är kul när man hittar någon man klickar med. Vi har alla samma musikaliska referenser, säger sångerskan och tillika gitarristen.

Hårt arbete ska ju löna sig. Ibland behöver man även lite tur. Efter att ha lagt upp ett klipp på sin Facebook-sida handplockades bandet av Finlands största bokningsbolag som förband till Flaming Sideburns. Heavy Tiger – döpta efter en låt av de finsk/argentinska rockarna – har haft visionen klar från första början; det ultimata rockbandet, där stil, attityd och coolhet går hand i hand.

– På scen har vi väldigt mycket power. Många blir förvånade eftersom vi privat är lugnare och snällare. Men på scenen kliver man in i en annan roll som inte nödvändigtvis är densamma som man har privat.

– Vi tänker mycket på det visuella. Vi vill skapa en illusion från scenkläder till showen. Vi gör detta på riktigt och helhjärtat, säger sångerskan och förklarar hur de ska sticka ut från mängden. Ambitionen är att ta musiken så långt det går. Än så länge är inte Heavy Tiger någon heltidssyssla.

– Astrid går sista året på gymnasiet. Men vi tror att vi kan slå på bred front och locka till oss olika målgrupper. Man måste ha självförtroendet eftersom ingen kommer ha det åt en.

Nyligen släpptes debutalstret Saigon Kiss, ett samarbete med producenten Fred Estby. Maja Lind förklarar att han egentligen bara kom med tips på att spela enklare och inte riktigt roddade inspelningen.

– Han är skitduktig och fattade direkt vad vi ville ha för sound. Vi hade färdiga låtar när vi klev in i studion. Vi höll det kort och koncist. Det är alltid bra att ha någon utomstående som kan lyssna om man själv missat något man spelat hundra gånger. Samtidigt vågar vi stå på oss om vi inte tror på en idé.

Som sagt, självförtroendet och kaxigheten har Heavy Tiger. Nu är det bara övriga världen som behöver erövras.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA