x

''Supreme har ramlat av scenen''

''Supreme har ramlat av scenen''

Vad kan publiken förvänta sig?
Promoe: Mycket energi, fumligt mellansnack, kärlek, reklam för vår sponsor ingefära och citron, samt skägg.

Hur förändras er musik när den framförs live?
Promoe: Vi kör kortare versioner av låtarna. Kapar av verser, sätter ihop fler låtar i medleys, kör remixade versioner av låtarna. Kör låtarna snabbare. Embee smattrar på med trummorna över instrumentalerna, och vi tar i mer när vi rappar. Och i bästa fall blir det allsång.

Har ni några ritualer innan du går på scenen?
Promoe: Jag har blivit så ritualtyngd före showen att jag nuförtiden har svårt att hinna upp på scen i tid. Om jag har planerat bra, och det finns tid så äter jag två timmar innan gig, drar ut och springer, stretchar och kör diverse uppvärmningsövningar för rösten när jag kommer tillbaka, samtidigt som jag förbereder och blandar ingefära och citron-téet. Sen kramas vi alltid innan vi går på scen, och säger att vi älskar varandra. Det gör vi för att påminna oss om att trots slitningar som kan uppstå när vi är så nära varandra, trötta och jävliga, i högt och intensivt tempo, så kan vi lita hundra procent på varandra. Då vågar vi vara mer sårbara på scen.  

Vad lyssnar ni på i turnébussen?
Embee: I mina lurars vrå lyssnar jag på BBC Radio 6, jazz, beats och knastriga soulballader. Lyssnar vi ut i bussen så blir det ofta nya låtar som någon av oss i bussen jobbar med, till exempel vår merchförsäljare Sam Zne's senaste släpp. Och dokumentärer och intervju-poddar som Juan Epstein och Gatuslang. 

Vad är det galnaste som har hänt under era konserter?
Cosmic: Supreme har ramlat av scenen, Promoe har fått elstötar men en spelning i Moskva för massa år se tar nog priset. Då blev jag själv nerdragen från scenen av en helt galen publik. De var inte hotfulla egentligen men de var så sjukt packade och övertända att allt bara gick snett. Vakterna fick avbryta konserten efter 15 minuter för att lugna ner folket. Vi gick aldrig på igen.

Vad vill ni att publiken ska känna när de går ut från er konsert?
Embee: Kärlek! 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA