x

Då spelar dina favoriter på Roskilde

Då spelar dina favoriter på Roskilde

Idag publicerar Roskilde det slutgiltiga spelschemat för festivalens fyra dagar.

– Det är ett pussel att få in över 160 band och artister på åtta scener. Vi har slitit för att få spelschemat klart och vi har lyckats med det tidigare än någonsin, säger Roskildefestivalens programschef Anders Wahrén.

DJ:n Lunice är först ut och råstartar festivalen på riktigt på torsdagen (Apollo, 17.15), som sedan tas vid av hiphop-legendarerna i Outkast (Orange, 18.30). Vår egna Lykke Li löser av (Arena, 20.30) för att sedan lämna över till två av de banden du inte får missa: The Rolling Stones (Orange, 22.00) och Bastille (Arena, 23.00).

På fredagen är Future Islands ett av de band som startar upp dagen (Avalon, 13.00). De lämnar några timmar senare över till det amerikanska indierockbandet Warpaint på samma scen (17.00). Den svenska indiepopgruppen I Break Horses gör en spelning här (Pavilion, 22.00) innan det är dags för Way Out West.

Den svenska duon Icona Pop kommer att ha återhämtat sig efter turnéer med både Miley Cyrus och Katy Perry. På lördagen intar de Roskildes näst största scen (Arena, 21.00). Lördagen gästas också av Arctic Monkeys (Orange, 22.30) och Interpol (Arena, 00.00).

På söndagen, den sista festivaldagen, är Stevie Wonder (Orange, 20.30) ett av de största namnen. Hiphop-stjärnan Drake, som bland andra har jobbat med Rihanna, är en av de artister som avslutar Roskildefestivalen 2014 (Orange, 23.00).

Dessutom släpper Roskilde i samband med spelschemat fem nya akter till festivalen. Nikolaj Nørlund, dancehallakten Seeed och den efterlängtade amerikanskan EMA kommer att stå på Roskildes scener. Utöver dessa tre akter kommer det även två nya tillskott på DJ-fronten. DJ Food, DJ, Cheeba & DJ Moneyshot kommer att få publiken att dansa genom att ha med sig 150 originalvinyler att spela från. Sista namnet till festivalen är den danske DJ:n och producenten Faustix som är känd för sin mix av house och trap.

Årets Roskildefestival pågår mellan söndagen den 29 juni till söndagen den 6 juli.

Se hela spelschemat här.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA