x

''Vi hade som vision att bli Sveriges nya Tages''

''Vi hade som vision att bli Sveriges nya Tages''

Relationen mellan Ebbot Lundberg och Tommy Blom blev väldigt nära. Trots att de bara kände varandra i fem år har det visat sig att de har vuxit upp i ungefär samma områden och spelat in i samma studior.

– Vi klickade direkt. Jag kände ett otroligt släktskap. Jag är jävligt tagen angående hans bortgång, säger Ebbot till GAFFA.

Ebbot hörde talas om Tages första gången under de ljuva tonåren. Med en relativt skeptisk inställning blev han förvånad över hur bra det var för att vara svenskt.

– När jag började med The Soundtrack Of Our Lives så hade vi som vision att bli Sveriges nya Tages. De var Sveriges absolut coolaste band på 60-talet. De utklassar det mesta och har blivit ett kultband.

År 2011 blev Ebbot invald i Rockabilly Hall of Fame – samtidigt som Tommy.

– Det är mitt finaste minne från honom. Vi satt på baren Ruby i Memphis, i samband med Rockbilly. Såg affischer på väggarna och tänkte att "det måste vara härifrån som Stones har fått låten Ruby Tuesday".

Tommy Blom blev efter Tages stora genombrott en stor flickidol. Egentligen var han mest intresserad av att vara entertainer inom olika områden. Men hans underhållning kommer att leva kvar hos Ebbot.

– Jag kommer att sakna hans otroliga värme. Hans humor och one-liners. Han var en av de roligaste personer jag någonsin har träffat. Och han hade en sådan skön inställning till livet. Det är en kompis som har gått bort. Det är tungt, säger Ebbot till GAFFA.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA