x

''När weirdness blir till perfektion''

''När weirdness blir till perfektion''

Emma Wållberg går under artistnamnet Emerentia. Hon har tidigare släppt singeln Wasting Water och även släppt en video till låten Silver Bullet. Nu har hon valt ut sina fem favoritvideor. Kolla in dem här!

Jessie J - Do It Like A Dude
– Jessie J är bäst! Hon har har nog varit min inspiration sen dag ett! Perfekt pop! I videon till Do It Like A Dude ger hon tredje fingret till rådande könsnormer och langar ett visuellt koncept som ser ut att höra hemma i någon dark twisted Marilyn Manson-text. Grymt när brudar tar för sig och vågar vara lika grisiga som en hel del män i den här branschen. Mer sånt!

M.I.A - Bad Girls
– Mellanöstern, stridshästar, bilshow, ökendamm, brinnande olja och svinsnygga landskap. En merge av riktigt hård hiphop och Lawrence Of Arabia. Hur soft det än är med lågbudget så går det fan inte att förneka hur genialisk M.I.As Bad Girls är. 

Elliphant - Revolution
– Jag som inte trodde att Elliphant kunde bli coolare efter att hon släppt Down On Life... Videon till Revolution är den ballaste videoupplevelse jag fått på riktigt länge! Hetsig, sexig, weird och högpulserande. Grym brud, grym låt, GRYM video. 

Lady Gaga - Bad Romance
– Fan, har en artist någon gång levererat lika mycket awesomnes som GAGAN?! Bad Romance är ett fett bra exempel på när weirdness blir till perfektion, allt och verkligen allt i den här videon skaver. Men medvetenheten i alla detaljer gör videon både begriplig och rååå-sexig, och då har jag inte ens hunnit nämna den komiska flörten med signatur-dansen till Michael Jackssons Thriller, LOOVE!

Amanda Fondell - Let The Rain Fall
– Hur mycket jag än drömmer mig bort i feta, weirda, dyra högbudget-studior med entourage av dansare och lastbilar fucking fyllda med rekvisita, så väcker Amandas video Let The Rain Fall något i mig. Den är så satans simpel, varm och sexig. Trots de enkla medlen så tycker jag att Amanda lyckas fånga den softa vibben i låten med en nice view, coola udda kläder och intressanta moooves, keep it simple! 

Kolla in Emerentias video till Silver Bullet här:


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA