x

''Svår nöt att knäcka''

''Svår nöt att knäcka''

Kvartetten Tyred Eyes är aktuella med ny video! Bandet har en bunt material med sig sedan tidigare, bland annat EP:n Ghost, som fick fyra stjärnor av GAFFA. Äntligen är det dags för videopremiären av den senaste singeln Marble Homes, Granite Banks.

– När vi spelade in låten så lade vi två trumset som var och en ligger helt panorerade i varsin kanal. Det var något som våra producenter kom på under inspelningen, och resultatet blev fantastiskt. När vi gjorde videon ville vi dels förmedla den energin som låten har, men också fokusera på vår trummis Joel Bjurbo, och vår sångare Johanna Hellqvist som båda två gör väldigt bra insatser. Jag och Martin Toresson (som spelar gitarr) fick helt enkelt inte vara med, berättar Erik Toresson som, förutom att han spelar bas i bandet, även regisserat videon tillsammans med filmaren Patrik Skoglöw.

De har jobbat med låten länge. Blivit klara, och fått börja om igen. Men resultatet blev gott.

– Jag är väldigt stolt över den här låten, det var en svår nöt att knäcka i studion. När vi presenterade den för Per Stålberg och Olle Björk som producerat skivan, så lät den helt annorlunda. Vi gjorde i princip om hela låten från scratch och till slut blev den sjukt mycket bättre än innan, och det är väl egentligen sånt vi pröjsar dem för, fortsätter Erik.

Den här premiären är en del i vår "Gaphals-kavalkad". 4 juni premiärar vi Gaphals-sajnade Night och 11 juni visar vi upp Class Of Kill'em Highs nya video. Håll ögonen öppna!


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA