x

''Han var en hårsmån ifrån att drunkna''

''Han var en hårsmån ifrån att drunkna''

Finnegan's Hell bildades 2010 i en strävan att skapa ett europeiskt alternativ till de amerikanska band som är genreledande inom den keltiska punken. Ledstjärnan är intensivt trumbankande och starka melodier på traditionella instrument. Det har de också lyckats med på plattan Drunk, Sick And Blue.
 
En försmak kom egentligen redan i julas i och med singeln Drunken Christmas, som ju med förkrossande marginal tog hem segern i GAFFAs tävling årets jullåt 2013. 

Efter att ha åkt runt på festivaler och klubbar runtom i Europa sedan 2011 med bara en hastigt inspelad EP att erbjuda de som gillat musiken, så kommer de nu släppas en välproducerad fullängdare i höst. Att inleda ett samarbete med Heptown Records kändes naturligt för bandet, eftersom det bolaget är störst på keltisk punk i Europa, med bland annat Sir Reg och Ramshackle Army i sitt stall.

Så här säger bandet själva om videon till låten Drunk, Sick And Blue:

– Låten skrev vi på en kvart, men videon krävde flera dagars inspelningar och ett gäng resor innan alla pusselbitarna var på plats. Vi är särskilt nöjda med att ha fått både en snut från Los Angeles och ett kinesiskt trossamfund att delta i den vansinniga jakten på en härjad man som lever sitt liv enligt Murphys lag. I den smärtsamma huvudrollen syns vår sångare Pablo Finnegan, som inte längre är lika sugen på att bada. Under tagningarna kring den grundstötta fiskebåten Sundland, intill Öresundsbron, sögs han in under kölen i den starka strömmen kring skutan. Han var en hårsmån ifrån att drunkna. Senare fick vi veta att en dykare dött på samma plats. Ja, vad gör man inte för konsten? Idag har strömmarna slitit sönder Sundland, så andra band får svårt att göra om bedriften.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA