x

Bokningsbolag stäms på miljonbelopp

Bokningsbolag stäms på miljonbelopp

Storsumman för Håkan Hellström och Depeche Mode slår tillbaka, rapporterar Dalarnas Tidningar. Den 10 maj förra året krävde Live Nation en förskottsbetalning av det konkursade bolaget bakom Peace & Love i Borlänge. Det innebar en betalning av hela fem miljoner, för bokningarna av storheterna Depeche Mode och Håkan Hellström.

Nu stämmer konkursförvaltaren Henric Schef Live Nation vid Stockholms tingsrätt och kräver en återbetalning på 2,8 miljoner kronor. Enligt Henric hade Live Nation kännedom om festivalens ekonomiska läge när man krävde förskottsbetalningen för artisterna. Två veckor senare begärdes bolaget bakom Peace & Love i konkurs och festivalen ställdes in. 

– Jag är överraskad och har inte pratat med Peace & Loves konkursadvokat på tio månader. Jag har lämnat över detta till vår advokat och har i övrigt inga kommentarer, säger Live Nations VD Carl Pernow till Dalarnas Tidningar.

Tusentals tänkta festivalbesökare gick miste om sina pengar för de köpta biljetterna. Om Peace & Loves konkursförvaltare lyckas få tillbaka summan kan biljettköparna börja hoppas på att få en slant tillbaka, skriver Dalarnas Tidningar.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE NYTT I MUSIKVÄRLDEN


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA