x

Hiphop på svenska gör succé i USA

Hiphop på svenska gör succé i USA

I förra veckan debuterade svensk hiphop på svenska på den amerikanska Billboard 200-listan. Bakom låten står duon Afasi & Filthy. Den är en del av soundtracket till filmen The Fault In Our Stars, som tog sig in på listans åttonde plats.

The Fault In Our Stars (svensk titel Förr Eller Senare Exploderar Jag) är ursprungligen en bok av John Greene från 2012 som blivit en kultbok. Författaren är ett fan av svensk hiphop, och han har särskilt gillat duon Afasi & Filthy. Därför skrev han med duon i boken.

– Jag minns när Herbert visade mig en sida ur en "amerikansk och omtalad bok" när han för några år sedan återigen producerade i vår studio, säger Peo Nylén på Scandinavian Songs till Musikindustrin och fortsätter:

– Vi blev förbryllade och glada över att Afasi & Filthy nämndes [...] och jag minns att jag tänkte: "Blir det film av den här, då måste ju bara Afasi & Filthy vara med!". Mycket riktigt fick vi och Universal Music Publishing en synkförfrågan våren 2013, och då för den tidigare singeln Bomfalleralla, släppt genom Sony Music redan 2004.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA