x

''Bekämpa våld och hat med kunskap och kärlek''

''Bekämpa våld och hat med kunskap och kärlek''

På självaste nationaldagen vill vi vara med att sprida lite medmänsklighet tillsammans med Vindstyrka12. Bandets frontman, Jon Lyster, är på det klara om vad videon och låten ska förmedla:

– Våga ta ställning mot nazism, rasism och all form av främlingsfientlighet. Bekämpa våld och hat med kunskap och kärlek. Följ ditt hjärta och sluta aldrig kämpa för det du tror på, lever och brinner för, säger han till GAFFA.

Enligt Jon Lyster räcker det inte längre att "bara" rösta emot de rådande högerextrema vindarna, något mer måste göras.

– Politiker måste våga ta debatten istället för att tiga och dumförklara och du och jag kan istället för att knyta näven i fickan stå upp och våga ifrågasätta någons ideologiska värderingar bland våra närmaste och kanske få denna att se att vi är alla människor av kött och blod med ett lika värde vare sig du är mörk, ljus, homo, handikappad, kristen, jude eller muslim.

Innan bandet skulle spela in videon trodde Jon Lyster att det skulle bli lätt att hitta skådespelare som kunde medverka för en bra sak och som skulle våga. Han hade fel.

– Närmare 20 personer avböjde för man vågar inte ta ställning och stå upp emot nazism och rasism för att man är rädd för att få påföljder som hot och trakasserier. Då har det redan gått för långt, säger Jon Lyster till GAFFA.

Bakom kameran stod Carl Jirestedt. Kolla in premiären här:

Imorgon, lördag, spelar Vindstyrka12 på GAFFAs Håkan-förfest på Trädgår'n i Göteborg. Läs mer om det här.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA