x

''Det är en minifestival-känsla''

''Det är en minifestival-känsla''

När GAFFA besöker Bergakungens tak på torsdagseftermiddagen är det 100 personer på den lilla campingen, som har skapats där de senaste dagarna.

En bild

– Det är en minifestivalkänsla. Vi har stormkök och allting, säger Klara-Maria Pollack, 19 år från Stockholm.

Klara-Maria träffade Kajsa Wiklund, 17 år från Skånes Eslöv, i en annan kö till Håkan och nu har de blivit bra vänner. Den här gången har de köat sedan i söndags.

– Vi hörde att tågstrejken skulle bryta ut på måndagen, så då passade vi på att åka innan. Nu vet jag inte om jag kommer hem igen, säger Kajsa.

En bild

Anneli Arohlén och hennes pojkvän David Myrén har köat sedan i tisdags. Anneli hade dessutom en tenta på onsdagsmorgonen, men det hindrade henne inte från att spendera en extra natt i kön.

– Jag har köat så här nio gånger. Kön utanför Scandinavium i minusgrader och snöstorm var det värsta jag var varit med om. Då satt jag med en sovsäck och sov i en solstol. Nu har vi värsta lyxtältet. Det är som två rum och en uteplats. Jag har uppgraderat mig, säger hon till GAFFA och tillägger:

– Den här konserten är speciell. Det är svårt att säga vad det bästa kommer att bli för allt är bra, men det är nog ändå att rekordet kommer att slås. För han kommer ju slå det. Alla vet det.

En bild

I kön till Håkans konsert finns det människor från hela Sverige: Uppsala, Stockholm, Skellefteå, Fjällbacka, Eslöv och givetvis Göteborg. Den yngsta är bara 13 år medan de äldsta är 24. Men alla på plats har en sak gemensamt: kärleken till Sveriges just nu största popstjärna.

Håkan Hellströms spelning på Ullevi närmar sig med stormsteg. Vi på GAFFA vill ge er den absolut bästa taggen (både peppen och hashtagen) och skriver därför om massa Håkanrelaterade saker under #2stegfrånullevi. Var med du också! Tagga statusuppdateringar, bilder och övriga inlägg med #2stegfrånullevi.

Vi kör även en Håkan Hellström-förfest på Trädgårn. Läs mer om det här.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA