x

Håkan Hellströms ''Pistol'' auktioneras ut

Håkan Hellströms ''Pistol'' auktioneras ut

Johan Forsman-Löwenström och Christina Löwenström säljer nu sina ekonomiska rättigheter till en bunt Håkan Hellström-låtar som de har varit med och skrivit. Rättigheterna auktioneras nu ut till högstbjudande. Det handlar om en högst unik auktion.

– Så vitt vi vet i alla fall. Vi har inte kunnat hitta att det skett tidigare, i Sverige är det helt unikt, säger Maria Granström på Stockholms auktionsverk till GT och fortsätter:

– Vi har ju tidigare både sålt ABBA-saker och Europe-grejer. Och de tänkte att "varför skulle man inte kunna sälja den här typen av rättigheter på auktion". Musikbranschen är ganska sluten annars, så de ville testa att få en annan publik än förlagen.

Auktionen sker online och är öppen för budgivning mellan 4-14 juni.

– Vi har fått mycket förfrågningar, framför allt har det varit mycket yngre människor. Intresset har varit väldigt stort. Många är intresserade för att det är ett nytt sätt, plötsligt kan du och jag få möjlighet att köpa musikrättigheter, säger Maria Granström till GT.

Totalt är det 20 objekt med Håkan Hellström-anknytning som säljs. Förutom låträttigheter finns även instrument samt guld- och platinaskivor.

Förutom Pistol utauktioneras en viss procentandel rättigheter till följande låtar:

För En Lång Lång Tid

River En Vacker Dröm

Livets Teater

Shelley 

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA