x

''Påträngande tankar som isolerar protagonisten''

''Påträngande tankar som isolerar protagonisten''

Popbandet från Malmö är tillbaka med ny video. Björns Vänner bildades år 2001, men slittrades igen bara tre år senare. Trots att de hade gått skilda vägar gav de år 2005 ut albumet Får Ett Eget Liv, som följdes upp av turnén Sista Fuckin' Spelningarna Forever & Ever.

Den 23 april i år släpptes EP:n Märker Ni Ingenting Alls? och Björns Vänner återförenades även för en konsert på Adrian Recordings Festival för en månad sedan.

I höst kommer en fullängdsskiva, men redan nu kan vi få lite nytt av Björns Vänner. GAFFA premiärvisar videon till Du Vill Inte Nå Fram Till Ditt Mål.

– I Du Vill Inte Nå Fram Till Ditt Mål ska det obönhörliga rytmiska drivet från vår rytmsektion John Bjerkert och Conny Fridh spegla de påträngande tankar som isolerar protagonisten i sin lägenhet, i sitt medvetande och från sitt öde. En respit i rytmen mot slutet ger en antydning om att en förändring är möjlig, men ingen befrielse infinner sig. Tjejen i videon är ledsen. Varför vet jag inte. Kanske för att hon inte kan få ut låten ur huvudet. Varför hon är så ledsen för det, vet jag inte, säger sångaren Richard Schicke till GAFFA om videon och låten.

Björn Wahlström står bakom både regi, klipp och kamera.
–Jag ser videon som ett försök att krypa under den våta filten som omsluter den ledsamma människan. En föraning av kroppens litenhet när världen lägger sig över den. En klaustrofobis förfest till ett kalas som aldrig kommer bli av, säger han i ett mejl till GAFFA.

Se videon till Du Vill Inte Nå Fram Till Ditt Mål nedan.

Regi, kamera och klipp: Björn Wahlström
Skådespelare: Anna Asp

 FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA