x

''Det skulle kunna bli en once in a life time-grej''

''Det skulle kunna bli en once in a life time-grej''

Hon står bakom år 2012:s vedertagna sommarplåga Flytta på dej och debutalbumet Maraton som släpptes i november samma år. För två veckor sedan stod hon på Ullevis scen under den första Kentfesten. Den tionde juni gör hon det igen, inför tiotusentals människor på Gärdet i Stockholm.

– Det är sjukt. Jävligt stora arenor. Det skulle ju kunna bli en once in a life time-grej.

Kentfesterna är de enda spelningarna Alina har på agendan i sommar. Trots att hon enbart bjuder på gamla låtar, kan publiken förvänta sig något nytt.

– Jag kommer att ha synth, hammond och trummor på scen, så det kommer att bli lite nytt även på de gamla låtarna. Det ska hända grejer på scenen. Kanske ett par roliga gäster. Jag vill inte att folk ska ha tråkigt, samtidigt som jag inte förväntar mig något av publiken. Jag brukar inte göra det. Jag utgår ifrån att allt ska funka och att musiken låter bra.

När Kentfesterna är över kan vi med gott samvete se fram emot mörkare tider. Alina släpper nämligen nytt material till hösten. Ett minialbum som hon har skrivit tillsammans med Christoffer Wikberg som även var med och jobbade med förra skivan.

  Jag är mer gränslös nu. Fokuserad på att göra bra material och göra det som är bäst för låten. Jag tillför låten det den behöver. Förut sållade jag mycket. Valde bort grejer som kanske egentligen var relevanta. Jag rör mig mellan två poler kan man säga. Full fart framåt eller nere i skiten. Och mellan dessa två poler finns det väldigt mycket att skriva om. Det är tydligare text och mer rakt på det nya materialet. Men rent ljudbildmässigt kommer det att vara tyngre och mörkare, samtidigt som jag har behållit meloditänket.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA