x

''En sublim musikalisk och visuell skönhet''

''En sublim musikalisk och visuell skönhet''

Bröderna Axel och Adam, som är bandet One Of A Kind, är uppvuxna i Göteborg. De blev intresserade av musik i unga år och växte bland annat upp till musik av Stevie Wonder, Michael Jackson, Pat Metheny, Al Jarreau och Frank Sinatra. Nu är duon aktuella med albumstrilogin The Puzzle som alltså släpps i tre delar digitalt. GAFFA bad bröderna att sätta ihop en lista över sina favoritvideor. Resultatet finns att avnjutas här nedan!

Michael Jackson – Ghosts

– En av våra absolut största inspirationer, och utan jämlike när det kommer till musikvideor eller kortfilmer som han föredrog att dem kallades. Denna är inget undantag, kolla in den orkestrala scenen också som börjar 15.42 och kulminerar i en sublim musikalisk och visuell skönhet man sällan sett vid 17.35 till 18.13.

Pat Metheny – Yolanda, You Learn

– En av tidernas största musiker, innovatörer. Cool video med mycket färg och intryck! Väldigt passande till låten. Ni som diggar musiken, lyssna gärna på Secret Story.

Tupac – Changes

– Kombinationen av Bruce Hornsby And The Ranges låt The Way It Is med Tupacs tunga rap och upplysande text är ett primexempel på hur man kan skapa något nytt och fräscht av det gamla och samtidigt då kanske locka nya lyssnare att upptäcka en helt annan värld av musik.

Stevie Wonder – Overjoyed

– Denna video är som en ljuv dröm, med Stevies röst och melodi drömmer man sig bort dit kärleken är som starkast och hoppet lyser starkt.

One Of A Kind – Dr. Schnuggle

– Denna video är från vår release av albumtrilogin The Puzzle på Nefertiti den 15 mars i år.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA