x

Ett parallellt Volvouniversum

Ett parallellt Volvouniversum

Hypnos är det senaste tillskottet till Göteborgs eminenta retrorocksscen med 70-talsfeeling. De blandar tidig heavy metal, så som Judas Priest och Deep Purple, och klassisk boogierock a' la Status Quo. För att göra det enkelt för sig så kallar de det för "heavy action boogie rock". Bandet blev fulltaligt så sent som i december 2013. Valet att ta det lugnt och se vad som händer var aldrig ett alternativ.

– När jag och Oskar började byta riff och idéer så var det bara vi två. Men vi gillade varandras idéer och tyckte båda två att det bara var att köra på från början. Sen trillade de in en efter en. Anton på bas, Lasse med sina slitna trumpinnar och så slutligen Philip på sång, säger bandet till GAFFA.

Inför det kommande skivsläppet är det dags för en video att dämpa längtan efter nytt material med. 

– Undermedvetet så kanske det handlar om rädslan för att någon ska syna ens livsbluff, men i videon så blir det att Philip lockar in resten av bandet i hans parallella Volvouniversum. Att där spela luftgitarr och lyssna på tuff musik är precis lika befriande som att spela i ett rockband.

Den självbetitlade fullängdaren släpps av och på Crusher Records. Det planerade releasedatumet för vinylskivan är 26:e september med tillhörande releaseturné runt om i Sverige.

Se videon till Hypnos nedan.

Videon är producerad av Marcus Jehrlander.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA