x

Svenska bandets blodbad i New York

Svenska bandets blodbad i New York

Det var i söndags som Watain från Stockholm/Uppsala uppträdde i Brooklyn, New York. Några av bandets mest fanatiska fans hade smugglat in litervis med grisblod som de kastade över publiken när låten All That May Bleed spelades.

– Vi har en ganska speciell samling fans i New York, säger sångaren Erik Danielsson till Aftonbladet. De hade fått den briljanta idén att ta med ganska rejäla mängder med blod till konserten, och sedan bestämt att det skulle kastas ut på publiken när vi spelade låten All That May Bleed. Men spelningen var i Brooklyn, så den största delen av publiken var hipsters och hade ingen koll på vilken slags spelning de var på – eller att de var på väg ut i krig. De tog tydligen ganska illa vid sig. Alla var redan på helspänn innan konserten på grund av myndigheterna som var på plats för att se över vår pyroteknik, då exploderar hela lokalen med blod.

Aftonbladet skriver också att flera i publiken ska ha börjat kräkas, gråta och skrika när grisblodet kastades ut över dem. Men enligt Erik Danielsson var det trots, eller kanske tack vare, blodbadet en av deras bästa spelningar i USA hittills.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA