x

Svenskt band stoppat av Youtube – två gånger

Svenskt band stoppat av Youtube – två gånger

Göteborgsbandet Vindstyrka 12 släppte videon För De Du Vet Att Du Älskar på nationaldagen och GAFFA stod för premiären. Budskapet är enkelt: Bekämpa hat och våld med kärlek och kunskap, och det handlar om att stå upp mot nazism, rasism och all typ av främlingsfientlighet. Videon närmade sig 30 000 views när den på midsommarafton blev borttagen av Youtube. Samtidigt valde de att stänga ned videon till förra singeln Ser Jag Er Igen, som har blivit borttagen en gång tidigare då den ansågs vara för våldsam.

Utan någon som helst varning eller något meddelande väljer Youtube att plocka bort mina egenbekostade videor som jag slitit ihop med budskap mot nazism och rasism. Jag försöker komma i kontakt med någon för att få en förklaring men det är helt omöjligt, säger frontaren Jon Lyster till GAFFA.

Jon har fått videon granskad av ett flertal kunniga inom film, och enligt dem finns det inget som är stötande, barnförbjudet eller som kan anses vara propaganda.

– Jag antar att även bland adminfolket på Youtube finns de som inte delar min mening om människors lika värde. Smygrasim brukar jag kalla det.

Nu ligger videon till De Du Vet Att Du Älskar istället uppe på Vimeo och kan ses här:

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA