''Vi vill sätta stämningar som berör''

''Vi vill sätta stämningar som berör''

Den Stockholmsbaserade duon Dream Lake består av Isabella Svärdstam och Niklas Willar Lidholm. Musiken de skapar är melodiös, med drömska influenser och lyrik av inre tematik fylld av melankoli, vemod och längtan. Genom sin musik ger de uttryck åt det känslotillstånd där man pendlar mellan sina inre drömmar och verkligheten.

– Vi har alltid tyckt att det varit något magiskt med pianoslingor. De färgar helheten och lämnar ifrån sig ett avtryck. De sätter en stämning som leder in i en miljö där man bara kan vara, låta sig hänföras av musiken och sväva iväg in i sina tankar. Precis på det sättet vill vi att folk ska uppleva och känna vår musik. Vi vill sätta stämningar som berör. Vi vill skapa ett soundtrack till våra och andras liv. Det var faktiskt genom en pianoslinga som vi började göra musik ihop. Det visar den förkärlek vi har till pianoslingor, säger de i ett mejl till GAFFA.

Dream Lake producerar sin musik själva. De har en tydlig vision med låtarna och känner därför att det inte skulle fungera att låta något annan producera åt dem. Precis innan årsskiftet släppte de debut-EP:n. Nu är de aktuella med den nya låten Let Us Stay In The Light.

– Låten kom till genom en slinga som fastnade i mitt huvud, inte en pianoslinga som brukar ligga till grund för våra låtar utan denna gång en stråkmelodi. Påbyggnaden av arrangemanget pågick i mitt huvud under en hel dag. (Jag antar att jag upplevdes som ganska osocial den dagen.)

Det lustiga var att den stråkmelodin aldrig kom med på låten utan det slutade med en pianoslinga i alla fall. Tillsammans så slutförde vi låten, lade en sångmelodi, skrev text och skapade en miljö åt den.

Låten handlar om drömmen om ett tillstånd man vill nå och ett sammanhang man vill vara i, säger Niklas Willar Lidholm till GAFFA.

Hör låten på SoundCloud här:

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA