x

DEBATT: ''Storebror har dig i sitt grepp''

DEBATT: ''Storebror har dig i sitt grepp''

Läs mer om chipsystemet här: Kontantlöst på Bråvalla

"Storebror har dig i sitt grepp vart du än går, så även på Bråvalla festival. Vart tog friheten i att vara en simpel fri människa på festival vägen? Ett chip runt handleden är inte bara ett chip runt handleden utan så mycket mer.

Är det INGEN som förstår att det INTE handlar om säkerhet, INTE om kortare köer. INTE om att du som festivalbesökare ska känna dig tryggare och INTE om att göra livet enklare.

Vad det egentligen handlar om är givetvis att arrangören har total kontroll på alla transaktioner som sker på området och därigenom både kan maximera sina vinster och i framtiden tjäna ännu mer pengar till sig själva, sina sponsorer och aktieägare.

Att gå på festival är i min bok just motsatsen till detta. Att gå på festival är i min bok att våga släppa allt som vardagen drar med sig. Att gå på festival är just att lära sig att vara lite otrygg, men ändå trygg bland människor man inte lärt känna än och samtidigt lära sig att det finns tusen andra sätt att se på saker och tusen andra sätt att uppleva verkligheten. Att gå på festival är i min bok inte bara att acceptera överheten utan att istället ifrågasätta den. Att gå på festival bör vara ett andningshål och en inspirationskälla till att förändra sin egen vardag till att bli en något bättre vardag för sig själv och sina vänner. I min bok är det inte okej att överlåta sig själv frivilligt till att bli registrerad in i minsta detalj med hjälp av ett chip runt handleden.

Vad du gör med dina pengar är din ensak och inte festivalarrangörens.
Att arrangera festival är inte detsamma som att driva bank.

Troligtvis kommer över 50 000 människor nu under helgen att ta på sig detta chip och sedan ömsom klaga på att det var struligt och ömsom bekvämt och INGEN kommer antagligen att fatta vad det egentligen handlar om."

- Ulf Andersson, bakgrund som festivalförsäljare på över 400 festivaler

FKP Scorpio avstår från att kommentera.

Vad tycker du? Gör din röst hörd här nere.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA