x

Storaktörer ansluter sig till Livemusik Sverige

Storaktörer ansluter sig till Livemusik Sverige

Det står nu klart i ett pressmeddelande att konsertarrangörerna och agentbolagen United Stage, Blixten & Co och Live Nation ansluter sig till föreningen Livemusik Sverige (före detta Festivalsverige). Det är ett stärkande besked, då det är viktigt och naturligt att branschen samlas och driver gemensamma frågor i och med att livescenen får en allt viktigare betydelse för samhällsekonomin.

Livemusiken i Sverige har inte varit organiserad i sin helhet tidigare, men i och med de tunga tillskotten kan man nu få en röst och en organisation.

– Vi är glada för att aktörerna på livemusiksidan är så positivta till att samarbeta och att man ser att det är fler frågor som förenar än som skiljer oss åt. Ju bättre vi är som arrangörer, desto bättre kulturupplevelser kommer publiken att få, säger Karin Karlsson, programansvarig för Malmö Live och ordförande för Livemusik Sverige.

Redan tidigare medlemmar i Livemusik Sverige är bland andra Bråvalla, Debaser, Liseberg, STHLM Fields, FKP Scorpio, Göteborgs Kulturkalas, Way Out West och Malmöfestivalen.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA