x

''Syntdrottningen dök aldrig upp''

''Syntdrottningen dök aldrig upp''

Rickard och Juvelerna, popbandet från Göteborg med det självbetitlade debutalbum från 2012 i bagaget.  Därefter ökade de på den trogna fanskaran med hit- och sommarsingeln Juninatten (Så Som Du Tänkte Den) i juni förra året. Äntligen är de tillbaka med den nya singeln Madeleine På Broplatsen - en storfavorit hos publiken när de har kört den live.

Rickard och Juvelerna har exklusivt berättat för GAFFA vad låten egentligen handlar om:

Jag var hårdrockare. Jag och mina polare. På skolan fanns Madeleine. En ouppnåelig, gudinna, syntare. Min plan var enkel: Jag blir syntare. Klipper mig; sen är det jag och Madeleine. 

Bultande hjärta ut ur klippoteket senare på eftermiddagen. Speglar mig i skyltfönstren på väg hem. "Som Dave Gahan -minst". 

Mina kompisar i chock: "Vad fan har du gjort Rickard?"
Jag: "Jag är syntare nu."

Sen, på skolan, inträffar det fantastiska. Madeleine går raka vägen fram till mig:

"Snyggt! Är du syntare?!"
Jag: "Aaa"
Madeleine: "Det är fest vid broplatsen på fredag. Ska du med?"
Jag: "Aaa."
Madde: "Jag möter dig där vid elva."

Vid 01.00 på broplatsen när den sista vagnen gått, viker sig det sista av min syntfrisyr över mitt ansikte. Ösregnet knäckte frisyren. Syntdrottningen dök aldrig upp. 

Jag blev hårdrockare igen.

Och för oss förklarar de också att både bakslag och succé kan dyka upp runt hörnet, och att livet går vidare i vilket fall som helst.

– Madeleine På Broplatsen är en låt som många, ganska länge, haft som en liten favorit när vi varit ute och giggat. Det är väl något med den där bitterljuva historien som slår an hos folk. Alla har vi väl någon gång varit han vid broplatsen, eller hon på den där festen, medan tron på kärleken låter sig knivas sönder i ett ösregn. Det sköna med historien är att man aldrig kan veta vad som väntar bakom hörnet. Succé kan bytas ut mot totalt nederlag inom loppet av några spårvagnsavgångar. Och livet går vidare, säger bandet till GAFFA.

Lyssna på Madeleine På Broplatsen nedan:

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA