x

''Det var halvkul att spela i den odören''

''Det var halvkul att spela i den odören''

Tiger Bell släppte debuten Don't Wanna Hear About Your Band i oktober 2010. En skiva som fick fyra stjärnor av GAFFA.

De har varit superaktuella på livescenen både i vår och i sommar, med ett gäng spelningar och festivaler lämnade bakom sig. Idag spelar de på Putte I Parken i Karlstad - festivalen som i år är alldeles gratis.

GAFFA har intervjuat Tiger Bell inför spelningen som ligger alldeles runt hörnet. De går på Stage Of Joy-scenen idag 14:30.

Vad kan publiken förvänta sig av konserten?
– Fullt ställ i 45 minuter.

Vad förväntar ni er av publiken?
– Samma svar som på frågan ovan. Näe, men skämt å sido. Ju mer pepp, desto bättre! Hoppas publiken slipper stå i ösregn vilket väderprognosen visar i detta nu.

Vad brukar ni göra innan spelningarna?
– Någon sjunger upp, någon tar en klunk av något drickbart, någon äter något (o)nyttigt och någon pillar med telefonen. I genomsnitt brukar det se ut så i alla fall.

Vad gör ni precis efter att ni har gått av scenen?
– Pusta ut, dricka vatten, sedan brukar någon få springa iväg till merchbordet med andan i halsen.

Vad lyssnar ni på i turnébussen?
– Den som kör bestämmer! Så det blir lite olika. När Lotta kör (trummisen) blir det typ alltid Manowar.

Vad vill ni att publiken ska känna när de går från er konsert?
– Pepp och glädje! 

Vad är det galnaste som har hänt under era konserter?
– Oj, hm, vet inte. Ibland gör man illa sig, typ slår huvudet i någon monitor som hänger illa i taket eller spelar sönder fingrar så blodet skvätter. En gång i Frankrike i våras luktade det äckligt från avloppet backstage. Då spolade jag vatten i brunnen för lukten brukar avta när man gör så. Istället exploderade hela stället av den värsta avlopps-döds-stanken ni någonsin kan föreställa er. Det var halvkul att spela i den odören. Säkert inte så kul för publiken heller… Haha.

Hur förändras er musik när den framförs live?
– Sjukt svårt att svara objektivt på den frågan. Det är som med alla sinnesintryck, de förstärks om de kombineras. Det är därför det är så fett att gå på konsert. Men det gäller ju inte band som är sjukt kassa live förstås, då dras ju helhetsintrycket ner istället. 

Varför ska man gå och se just er?
– Vi brukar höra att det syns att vi älskar att spela live. Och nu har vi gjort det så himla mycket så vi har blivit bra på det. 

Vilken är den största skillnaden med att spela på festival, jämfört med på en egen konsert?
– Man få hänga runt med andra band och se andra band. Det brukar bli väldigt trevligt! Det är andra förutsättningar för giget också. Av och på, snabb omställning mellan banden på de olika scenerna, alla är taggade och på tårna. Jämför man det med lite halvsega hustekniker på rockklubbar så är det stor skillnad.

Vilket budskap vill ni få fram av er musik?
– Viktigt att musik är kul och pepp,i alla fall för oss, så man kan ju hoppas att det är det budskapet som når ut också.

För full festivalkoll spana in vår FESTIVALGUIDE som uppdateras kontinuerligt.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA