x

Med ett svenskt camp i sikte

Med ett svenskt camp i sikte

Tjena Rebecka Reinhard, Tildeh Hjelm och Kalle Cederby, varför blev det Roskilde för er i år?

R: För mig är det åttonde året i rad här på Roskilde så det finns inte ett kanske, utan man måste hit oavsett vilka band som spelar. Jag har redan  börjat planera hur det ska bli med att ta med ens framtida barn hit. Hörselkåpor och ingen öl..Så nu får man passa på att dricka!

K: Ja, jag har varit här massa år och vet att Rebecka åker hit. Det är alltid folk på alla konserter här, och både publiken och artisterna är så glada. Man litar på att bokarna gör ett bra jobb. Och så tar alla hand om varandra, så det känns tryggt.

T: För mig är det första gången, så detta är en upplevelse!

Hur väljer man det bästa campingområdet?

R: Jag sätter alltid upp mitt tält i clean & silent. Mitt motto är att man festar i west och sover i clean & silent. Det är en liten bit att gå men det är värt det för vi har badsjön precis intill oss.

Grannarna då, hur har det funkat so far?

K: Vi har typ 100 tyskar runt oss och alla är ingenjörer så de har hjälpt oss med massa grejer. Så är det på Roskilde, alla måste bidra med något och jag är till exempel bra på ordvitsar och samtalsämnen.

Vad bidrar resten med?

R: Färsk frukt och mat typ.

T: Jag har lånat ut mina hygienprodukter.

 

Vad är det bästa ni har med er denna gången?

T: Jag tycker nog att det är badkläderna, då kan man tvätta sig i sjön och bada.

R: Ett dopp i sjön är den bästa medicinen mot baksmälla! Annars är det nog rödkålen vi köpte på burk. Vi har gjort jättemånga asgoda salladswraps av bland annat det. Man tar ett salladsblad, brer på valfri mängd mjukost, lägger på lite picklad rödkål och sen kan man toppa allt med pumpakärnor eller solrosfrön. Fett, salt, fräscht och gott, precis det man vill ha i festival-matväg.

K: Bekväma skor är också rätt viktigt. Eller att ta med sig skor överhuvudtaget.

 

Och absolut sämsta?

K: Den elektroniska bilnyckeln. Den slutade fungera när Tildeh låg och sov i bilen.

T: Ja, jag kom lite sent till incheckningen så jag fick aldrig ut mitt band. Därför tänkte jag sova lite i bilen och när jag vaknade kunde jag inte låsa upp bildörren.

R: Ah, jag tänkte ju att när solen går upp så är det kört för Tildehs del, man har ju hört om folk som glömmer barn och hundar i bilen under varma sommardagar.

K: Det är väl i och för sig bättre att dö innan festivalen har börjat än under..

T: Hur som helst kom jag ut efter ett tag, man fick hålla nyckeln mot censorn jättenära. Men hela situationen var lite kaotisk.

 

Så vilket är det bästa festivaltipset överlag?

K: Ta med dig en kudde eller något att bjuda på, då blir man omtyckt.

T: Och ett tält som inte regnar in.

R: Jag skulle nog säga att man ska våga gå ut på skattjakt och hitta båda vänner och prylar. Förra gången hittade Kalle en jättebra fickaskkopp. 

K: Framförhållning och spelschema är också bra grejer att tänka på. Dansar man bara 5 till 10 minuter på varje camp hinner man med jättemånga innan det har blivit morgon.

 

Avslutningsvis, om ni fick boka ett band till Roskilde, vilket skulle det vara?

K: Oj vad svårt. Jag vet inte.

T: Det skulle vara mitt electro synth-band, Silent Wave. Jag tror vi hade varit jäkligt bra.

R: Åh, Slowdive, mina gamla tonårsidoler.

 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA