x

Besökare hotar stämma Bråvalla

Besökare hotar stämma Bråvalla

Under årets Bråvalla Festival infördes ett chipsystem som skulle göra festivalen kontantlös. Det genererade i stora problem under första dagen då betalningssystemet inte ville fungera. Arrangörerna fick emellertid ordning på systemet och under festivalens resterande dagar rullade det på.

Men för vissa har problemen fortsatt. Aftonbladet skriver om Jessica Eriksson som besökte festivalen under lördagen tillsammans med sin sambo Jonas Bonnier. Hon uppger att de laddade sina armband med 500 kronor var och hade ungefär hälften av beloppet kvar när festivalen var över.

– Jag läste hur man skulle göra och den 3 juli fick jag bekräftelse på att vi skulle få tillbaka våra pengar. Vi fick svar att allt såg bra ut och att pengarna snart skulle komma men vi har fortfarande inte fått några pengar. Det har gått så långt att vi har hotat polisanmäla men vi får inget gensvar alls. Det är konstigt att vi inte får veta något. De borde gå ut med information till oss som undrar, säger hon till Aftonbladet.

Tidningen har även pratat med Tommy Jönsson som ligger ute med 600 kronor.

– Det är helt bedrövligt hur det här har skötts. Jag har pratat med FKP Scorpio fyra gånger och varje gång har de sagt att pengarna är på väg. Det handlar inte om summan i sig utan är en principsak. De har mina pengar och det är dåligt att de inte har återbetalats ännu, säger han.

Festivalens pressansvarige Niklas Westergren hälsar Aftonbladet att alla drabbade kommer att kontaktas via mejl.

– Vi tycker att det är väldigt jobbigt att det är problem med återbetalningarna. Det ska sägas att de allra flesta har fått sina pengar tillbaka. Men när vi snackar en festival med 60 000 människor blir en procent mycket. Det viktigaste är att alla kommer att få tillbaka sina pengar, säger han.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA