x

9 anledningar att välja soffan före festivalen

9 anledningar att välja soffan före festivalen

Börjar du redan tröttna på peppandet från Instagram, från Facebook och från oss? Du är inte ensam. Vad är väl en festival? Den kan ju va fruktansvärt långtråkig, och dötrist och tråkig och alldeles ... alldeles dötrist.

Så för att du och alla andra som av någon anledning blir utan festival i helgen ska känna sig lite bättre till mods har vi här gjort en lista på varför soffan är en bättre vän än festivalen.

♦ För att i soffan kan du avnjuta en perfekt tempererad IPA till några macadamianötter. Jämför det med en ljummen svenne banan-öl för cirkus 65 riksdaler. Inte värt någonstans.

♦ För att livestreaming är ett underskattat fenomen och fler festivaler följer på den här trenden. Tänk Coachella, Primavera eller Lollapalooza. Känslan av att zappa från spelning till spelning (erkänn för dig själv: en konsert är bara kul i max 30 minuter). Känslan av att slippa trängas med alla på tok för väldoftande hipster-wannabes eller svettosande hårdrocksknuttar. Känslan av att luta sig tillbaka. Obeskrivlig.

♦ För att en festival är oerhört tidskrävande. Tänk vad du istället kan göra med all den här sparade tiden. Läsa en bok? Just nu rekommenderar vi varmt Johan Heltnes rörande skildring Det Finns Ingenting Att Vara Rädd För, om en ung pojke som är fast i Livets Ords klor.

♦ För varför ska du slänga ut ett gäng tusenlappar på en line-up som i år är sådär spännande? Kolla på årets dragplåster: Skrillex? The National? Slayer? Robyn? Volbeat? Allt känns bara övergjort flera gånger om.

♦ För din soffa luktar väl knappast spya blandat med damm, blandat med avslagen öl, blandat med ruttna nudlar, blandat med piss och skit? Vi hoppas inte det, för din skull.

♦ För i din soffa kan du kallt räkna med att nätet inte strular titt som tätt. Där kan du istället i lugn och ro sitta och selfiera dig själv flera gånger om. "Här sitter jag med en IPA och lite macadamia å hare gött. Sug på den, festival suckers!"

♦ För det är inte charmigt någonstans att mitt i natten fastna mellan två klubbar, på grund av för långa köer och på grund av att dina vänner, likt vilsna själar, har spridit ut sig på stan. Det brukar sluta med en för dyr taxi hem till – just det – soffan.

♦ För att slippa ångesten av att missa alla de där inplanerade spelningarna på grund av att du har på tok för gött häng med dina polare utanför festivalområdet.

♦ För att du i helgen kommer få så mycket nyheter, recensioner, artiklar och bildgallerier från GAFFA-håll att det till slut känns som att du var på plats och mer därtill.

Och om du nu mot förmodan vill lämna den trygga soffan, bege dig då till gräsplätten utanför din närmaste festival och slå dig ner med ett par finöl och dina macadamianötter. För det är på den där plätten allt det roliga händer.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA