x

''Ta den osäkra vägen ...''

''Ta den osäkra vägen ...''

Peppen inför årets upplaga av Way Out West är påtaglig. Idag smäller det. GAFFA har intervjuat Joel Borg på Luger, som arrangerar festivalen.

Finns det några nyheter att ta del av i år?

– Vi har en hel del nyheter. Vi har en ny scen – Dungen – där det kommer att hända mycket på dagtid. All merch och öl är ekologisk, vilket är väldigt stort för festival-Sverige. Det är första gången någonsin som all öl kommer att vara ekologisk på ett större evenemang. Men allt är ju nytt egentligen. Ett helt nytt program. Några av banden har ju spelat hos oss förut, men på helt andra sätt. The National spelade på en liten scen för några år sedan och nu är de ett av headlinebanden. Vi är med om många resor på det sättet.

Och försäljningen av biljetter, hur har det sett ut?

– Vi ligger i samma kurva som tidigare år när vi kollar i diagrammen. Det har ju varit utsålt alla år så förhoppningsvis blir det resultatet i år också.

Dina absolut bästa tips: Vad ska man inte missa i år?

– Man får acceptera att missa saker. Gräm er inte över det, ni hinner inte se allt helt enkelt. Njut av det ni ser istället. Umgås med vänner. Ta vara på helgen. Gå på saker som ni kanske inte känner till. Eller som ni känner till men inte har sett. Stay Out West är skitbra för det. Och när ni är aströtta dagen efter så har vi ett suveränt filmprogram ni kan slappna av till, eller att kicka igång festen igen tidigt i Slottsskogen.

Hur ser matutbudet ut i år?

– All vår mat är vegetarisk, och mycket av det är även ekologiskt och veganskt. Vi har en stjärnkock som lagar mat från alla jordens hörn. Ät mycket mat. Ät många gånger. Man får göra det på festival. Det är ju roligt att testa nytt. Som med musik. Ta den osäkra vägen så kanske ni upptäcker något fantastiskt. 

Och om Outkast vill ha en stor fet stek?

– Då får de äta en stor fet stek någon annanstans. Vi tvingar ingen. Men vill man ha kött så får man köpa det utanför området för det är något vi har valt att inte servera.

Hur ser klubbsystemet ut? Något nytt inom den fronten?

– Den nya, uppdaterade versionen av appen blev klar i dagarna. Det är ett ultimat sätt att se hur kösystemet ligger till. Den uppdaterar sig var tredje minut också, plus att du kan se var dina vänner är.

Hur blir man en Way Out West-klubb?

– Man hör av sig till oss. Vi har varit på så himla många ställen över hela stan. Ställen där man inte brukar vara. Så länge det är en bra konsertlokal. Det handlar mest om vilja. Bra idéer vinner ofta.

Ska ni ta efter Bråvalla och köra på ett chipsystem?

– Vi har testat det i små skalor tidigare. Nu har vi något som funkar och det är vi nöjda med.

För full festivalkoll spana in vår FESTIVALGUIDE som uppdateras kontinuerligt.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA