x

''Va fan händer egentligen?''

''Va fan händer egentligen?''

Motörhead till Way Out West, vem kunde tro det? Nyheten gav också en hel del reaktioner. Många var de som menade att det ikon-stämplade rockbandet inte hörde hemma i Slottsskogen. När vi nämner det för bandets trummis Mikkey Dee verkar han ärligt förvånad:

– Jasså? Då tycker jag jävligt synd om de personerna som har en sån inställning till musik. Då är man jävligt "narrow-minded". Jag är ju medveten om att många kan tycka så, men då kan ju de gå hem och lägga sig. Man blir nästan förbannad, för jag lyssnar på all musik och tar av mig hatten för många artister. Jag tycker att de ska ge det en chans och om de gillar det, så fine. Vi ska rocka röven av dem. Vem gillar inte rock, va fan?! Det här är ju spelad musik, säger han till GAFFA.

Hur känns det att visa upp sig på hemmaplan då?

– Fantastiskt såklart. Men jag blev ju väldigt förvånad när vi blev klara för Way Out West. De gig vi gör nu är alla satta förra sommaren. Och Way Out West-spelningen blev ju klar för typ 14 dagar sen. Men det är ju fantastiskt såklart och kul samtidigt att det sker på Way Out West, för det är ju inte någon Motörhead-festival direkt.

Har du varit på Way Out West tidigare?

– Jag var faktiskt där förra året.

Vad tycker du om den?

– Det är ju en annan stil, mycket indie och så. Jag har ju inget emot annan musik, jag är ju väldigt open minded när det handlar om musik. Att det är en helt vegetarisk festival är ju dock lite skumt. Va fan, man kan ju inte ens få sig en hamburgare! Det är ju lite lustigt. Men det är ju fint för dem som gillar det.

Men hur ser ni som band på det?

– Ja va fan, vi får väl käka innan vi kommer dit helt enkelt. Jag menar, en sallad kan man inte spela Motörhead-musik på. Det bara är så.

Har du planerat att se något på festivalen?

– Jag skulle vilja se jättemycket. Robyn, Veronica Maggio, men också många andra mindre band. Det finns mycket bra på festivalen. Därför blir man lite irriterad av att vissa har problem med att ett visst band spelar. Jag menar, Queens Of The Stone Age spelar ju imorgon så det är ju lite av ett rocktema. Jag kan säga så här: Vi borde lära oss lite mer av hur fransmännen och schweizarna gör. På deras festivaler finns allt från house till rock till reggae till disco till fusion. De har fan i mig allt och det är sån jävla schysst stämning så det finns inte på kartan. Det här med att nischa i all ära men det blir jävligt schysst när man kan få lite av allt.

Motörhead lirade på Coachella i våras. En festival som till utbudet påminner en hel del om Way Out West. Mikkey Dee berättar om upplevelsen:

– Jag tror det var runt 250 band på plats, fick jag höra, varav sju spelade instrument. Va fan händer egentligen? Det var ju också lite av en chock att Motörhead skulle spela på den festivalen.

Hur togs ni emot där då?

– Vi gjorde två gig och vi fick så mycket lovord. Första söndagen var det knökat och väldigt bra men andra söndagen var det ju toksuccé! Jag har inte läst en enda dålig recension eller kommentar om det. Det var bara positivt från varenda jäkel som var där.

Och med den festivalen i åtanke vill Mikkey Dee förtydliga en gång för alla:

– Vi har absolut inga undanflykter eller ursäkter för det här gigget utan vi ska rocka skiten ur alla som gillar att lyssna på oss. De andra kan gå och käka en sallad.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA