x

''Vi vägrar slava för musikindustrin''

''Vi vägrar slava för musikindustrin''

Det amerikanska synthpopbandet Polica var det allra första att träda på en scen under Way Out West 2014. Snacka om att sätta ribban högt.

Hur var det?

– Vi förväntade oss inget folk där över huvud taget. Tio pers kanske. Och när hela Linnétältet var fullt ... Ja, det var en känsla. Det är en himla bra festival. Väldigt kul att bara strosa omkring på området. Och vi är väldigt tacksamma över att så många dök upp på vår spelning. Vi hade verkligen inte räknat med det.

Har ni varit i Sverige mycket förut?

– Vi spelade i Stockholm i januari och Stockholm var på många sätt likt Minneapolis. Men vi har aldrig varit i Göteborg innan. Jag [Channy] brukar gå med min dotter till det svenska muséet i Minneapolis. Åtminstone en gång om året. Det är så himla fint där.

Kan ni beskriva er musik med en färg?

– Någon sorts blå. Eller ljussvart. Är det ens en färg, haha? Nu är det!

Vad är framtidsplanerna?

– Vi ska ta en paus ett par år och skriva klart material till ett nytt album.

Ett par år?

– Ja, oftast behövs det. Det tog ju ett och ett halvt år att skriva klart förra plattan. Då turnerade vi ju i och för sig under tiden. Ett par år kan nog bli lagom. Man ska inte ta en för lång paus heller. Inte stanna där för länge liksom. Då blir man rädd för att börja igen. Och folk kan bli ointresserade ... Vi vill göra allt vi kan för att vi ska få göra precis det vi vill göra. Vi vägrar vara slavar till musikindustrin.

På vår specialsida ALLT OM WAY OUT WEST samlar vi nyheter, recensioner, intervjuer, bildgallerier, med mera!

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA