x

''Det blir nog en del broken Swedish''

''Det blir nog en del broken Swedish''

De tre medlemmarna i Mighty Oaks kommer från helt olika platser i världen: USA, Storbritannien och Italien. Av en slump träffades de på en singer/songwriter-festival i Hamburg när de alla var där som solo och spelade live som en hobby. När festivalen nådde sitt slut hade de redan hunnit bli bra vänner och Mighty Oaks bildades. Nu har bandet sin basis i Berlin, men bor nästan mer i turnébussen än hemma.
- Vi har i stort sett turnerat sedan vi släppte vårt debutalbum i februari. Nu i sommar har vi spelat på över 40 festivaler runt om i hela Europa. Sedan har vi en inplanerad klubbturné i november och december då vi kommer att vara on the road i sex veckor. Då kommer vi till Stockholm faktiskt. 20 november, Kägelbanan. Det ser vi jättemycket fram emot. Det kommer att vara det sista vi gör med skivan. Vi ska börja skriva nytt material så fort den turnén är över. Förhoppningsvis kam vi släppa vår andra platta under 2015.

Ikväll står Mighty Oaks för en timmes livemusik på Pusterviks stora scen.

- Vi vet inte vad vi har att förvänta oss. Vi gillar att spela live så vi hoppas att alla ska ha kul. Det blir nog en del broken Swedish. Och massor att dricka för nu har vi lärt oss att säga "skål", haha. Annars hoppas vi att vi kan bjuda på både lite up-tempo med mycket dynamik, men även ett par lugnare låtar. Vi ska ge allt!

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA