x

''Betyder mycket att vi har lyckats ta oss hit''

''Betyder mycket att vi har lyckats ta oss hit''

Det Liverpoolbaserade bandet Circa Waves kan vara ett av de mest lovande i Storbritannien just nu. På bara knappa året har de gått från att vara fyra unga killar som ständigt byter bandnamn, till att bli ett indierockband som ska öppna för både The Libertines och The 1975 under deras kommande turnéer. Igår besökte de svensk mark för allra första gången och intog Stay Out West och Jazzhuset. GAFFA stämde träff med halva Circa Waves bara några timmar efter att de gjorde intåg i Göteborg. Läs intervjun med trummisen Sian Plummer och basisten Sam Rourke nedan:

(Bilden ovan är på Sian Plummer (höger) och gitarristen Joe Falconer, som bytte av Sam innan fotograferingen.)

Har ni varit omkring innan?
– Vi spelade på Oyafestivalen i Norge för ett par dagar sedan och det var helt fantastiskt. Och att få komma till Way Out West i Sverige är verkligen svinkul. Vi har aldrig spelat i Skandinavien innan och det betyder mycket att vi har lyckats ta oss hit.

Vet ni något om musiken i Sverige?
– Vi lyssnade mycket på metal innan. Det finns väldigt många bra svenska band inom den scenen. Eller hela den svenska musikscenen är ju väldigt bra. Nu lyssnar vi mest på metal som en guilty pleasure-grej. Vi har våra influenser hos The Strokes och The Libertines, så det är mycket sådan musik nu. Men ABBA är väl svenska? Vad betyder det ens? ABBA...

Hur är det att spela på en stor festival som ett relativt nystartat band?
– Festivaler är så himla roliga för att det alltid blir mycket folk. Publiken blir större och större under spelningens gång. Det är så kul att stå där uppe på scen och veta att vår musik liksom wins them over. Vi typ drar in folk som annars förmodligen inte skulle ha sett oss. Det har gått så himla bra hittills. Det utvecklas liksom naturligt. Och det är kul att se att publiken växer från gång till gång.

Ni har ju bara funnits i, ja, inte ens ett år… Men åker redan runt hej vilt på olika turnéer. Hur är det att få in den rutinen? Att ständigt resa?
– Det är jobbigt att man aldrig får stanna. Man är där en timme eller två efter spelningen och sedan är det dags att åka igen. Och sömnbristen. Det är det största problemet. Herregud. Det är verkligen en utmaning.

När ni började spela live så gick ni under många olika bandnamn. Varför?
– Vi ville vara lite hemliga. Lära oss att spela tillsammans som ett band och få en bra gemenskap. Då ville vi inte ha massa skivbolagssnubbar och journalister som skulle stå där och döma. Vi behövde lite privattid, helt enkelt. Vi släppte låtar på nätet utan att säga vilka vi var, men det tog inte så lång tid innan folk på spelningarna visste det ändå.

Kommer det något nytt material inom snar framtid?
– Vi slutade spela in för en månad sedan och förhoppningsvis kan den bli klar att släppas i början av 2015. Det kanske verkar långt fram, men det är så himla mycket som ska fixas även efter att skivan är färdiginspelad.

Se videon till den sprillans nya videon Young Chasers:

På vår specialsida ALLT OM WAY OUT WEST samlar vi nyheter, recensioner, bildgallerier, med mera!

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA