x

Elektriskt, underbart och av högsta konstnärliga relevans

Elektriskt, underbart och av högsta konstnärliga relevans

Det finns olika sätt att fira framgång. OLD firar gärna och ofta. Det kan gälla intervjutillfällen. Det kan gälla uppmärksammanden av personliga tillkortakommanden. Efter det varma mottagandet av den första EP:n Old Ladies Die Young, kände bandet ett kittlande i firarnerverna i väntan på att få gå in i studion en andra gång. Constance, Nina och Johanna ville gärna låta någon annan lägga vantarna på de redan utgivna alstrena och se vad detta kunde leda till.

Då bandet är roade av mången genre och kända för att våga ta avstånd från de anala soundens cool, ledde frågan om vem som skulle engageras för att att utföra de planerade Remixerna till diskussion.

Någon ville höra brutaldisko, någon Arkiv X-house, och någon ville bara ha en låt att åka Öresundståg till, i tyst avdelning med dåliga lurar.

Så fick det bli. Ezzo Fresh (också känd från Som Fan), Rigas den Andre (Dödens Dal, Flora & Fauna, Rigas etc), JedZed (John Edward Wells) och bandets egna Johanna (Röven/Juste Ajuste) tillfrågades och antog utmaningen. Resultatet blev i klassisk OLD-anda eklektiskt, undebart, off, och av högsta konstnärliga relevans. Idag har den nya EP:n premiär på GAFFA och ni kan lyssna på den nedan:

 

Tracklista:

1. In Utero (Rigas den Andre Remix)

2. Who's Going? (Ezzo Fresh Remix)

3. Who´s Going? (jedZed Remix)

4. Who's Going? (Vera Juste Tham Remix)

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA