x

''Räkna med fet show och bra dansmusik''

''Räkna med fet show och bra dansmusik''

Monarken, vilka? En trio bestående av två sångare och en snubbe som producerar beats. Erik, Sebbe, Åke och deras Monarken peppar inför att öppna för Teddybears DJ-set på The Docks i Göteborg på fredag. GAFFA ringer upp grabbarna, som just nu befinner sig på Mallorca för gig och videoinspelning:

Hur blev ni Monarken?
– Vi känner varandra genom gemensamma kompisar från början. Erik och Sebbe har hållit på med hiphop länge och Åke har spelat med massa andra band inom exempelvis jazz och punk. Vi hittade ett gemensamt uttryck som vi alla kan stå för och älskar. Det var lite slumpen som avgjorde egentligen. Vi började mest att lattja runt. Men någonstans föll det sig ganska naturligt att vi skulle köra ihop.

Vad är det för typ av musik som gäller då?
Electrohouse med lite rap på det. Elektronisk dansmusik typ. Vi experimenterar lite. Kombinerar EDM med hiphop.

Och hur känns det att få öppna för Teddybears?
– Hur coolt som helst. Det är ju några vi själva har lyssnat på. Man kan nästan säga att de är lite av en husgud för oss. Att få stå på samma scen som dem … Ja, det är jättekul!

Vad kan publiken förvänta sig av er show?
– Det kommer att bli stenhårt. Vi kör alltid mer än, eller i alla fall lika mycket som, publiken. Det blir fartfyllt. Sedan kommer vi att köra en hel del nytt som släpps i höst. Så ja, fet show och bra dansmusik. Räkna med det!

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA