x

Så Mycket Bättre får hiphop-version

Så Mycket Bättre får hiphop-version

Snart kan vi se Kikki Danielsson chilla med den svenska hiphop-eliten. TV4 presenterar sin nya programserie Lyckliga Gatan. I den träffas unga hiphoppare och etablerade äldre artister för att tolka varandras låtar, skriver DN. Programledare blir Näääk, som backas upp av bröderna Salla och Masse Salazar.

– Två artister är med i varje program – en yngre hiphopartist och en artist från den äldre pop- och rockgenerationen som skrivit en klassisk låt som alla hört, så det är två världar som möts, säger Näääk till DN och fortsätter:

– Allt spelas in på plats hemma hos artisterna, utomhus eller i studio och varje program slutar med att låtarna framförs för en liten publik av framför allt vänner och familj.

Inspelningarna har inletts men Näääk vill inte avslöja vilka som medverkar. Enligt DN kan vi emellertid räkna med Kikki Danielsson och Linda Pira. Dock inte i samma program.

– Det är blandat, alla som är med i programmet har ännu inte släppt egna album, men jobbar med musik och har skrivit egna låtar. Det jag vill är att det här programmet ska öppna dörrarna för alla hiphopartister och göra hiphoppen ännu större i Sverige, säger Näääk till DN.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA