x

Buda hem lite rockhistoria

Buda hem lite rockhistoria

Är du en inbiten samlare, en sådan som bara måste ha den där första Beatles-biljetten eller den där speciella utgåvan av den där färgade specialsingeln av ditt favoritband? Ja, då är det nog dags för dig att spetsa öronen. Stockholms auktionsverk håller nu nämligen den första sammanhållna auktionen för pop- och rockmemorabilia.

– Jag tycker det här är extra kul eftersom vi har grejer från så många perioder. Människor i nästan alla åldrar kan hitta sina saker att bli nostalgiska över, säger Linn Bennich, ansvarig för auktionen, till Dagens Nyheter. 

Det blir en hel del svenskt såklart, som exempelvis den guldskiva som tilldelades Michael B. Tretow för ABBA:s Ring Ring 1973. Men det finns utländska godbitar också, vad sägs om en autograferad Jimi Hendrix-LP eller Madonna-scenkläder? Och för er Håkan Hellström-älskare finns det alltså möjlighet att buda hem delar av de ekonomiska rättigheterna till ett par av hans låtar.

Känner ni er köpsugna? Kolla in auktionerna här, och var på tårna då alltihop klubbas redan 6 september. Och är man i Stockholm kan man bege sig till Frihamnens Magasin 5 för att se alltihop.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA