x

Lyssna på nytt material från The Radio Dept

Lyssna på nytt material från The Radio Dept

Det är nog många där ute som kommer bli alldeles till sig nu, för det har varit tyst från indietrion The Radio Dept i fyra års tid. Men nu, hux flux sådär, släpptes alltså nya singeln Death To Fascism. Och det blir ännu bättre, den är fri att ladda ned. Läs bandets egna ord om det politiska släppet - som kommer under den sista brinnande valveckan - och lyssna på låten:

"The Radio Dept. har gjort ett par försök att störta regeringen och alla ni som har kollat opinionsundersökningarna det senaste halvåret har märkt att fler och fler äntligen börjat lyssna på låtar som The New Improved Hypocrisy och Freddie and the Trojan Horse. Opinionen har svängt och borgarna kommer förlora.

Samtidigt håller stadsministern tal där han ställer välfärd mot invandring, rasistiska Sd växer och nazister marscherar på våra gator. Det anses på borgerliga ledarsidor antidemokratiskt att demonstrera mot nazism och rasism, och om du ändå gör detta riskerar du brutal misshandel och mordförsök. Inte bara av de brunhögergrupper du protesterar mot utan av polisen som gärna rider över, ja ovanpå människor, om de inte är nazister, slår dem med batonger och sköldar eller kör på dem med bil.

Därför är budskapet ett annat denna gång: Död åt fascismen, frihet åt folket! / THE RADIO DEPT."

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA