x

Det här lyssnar Socialdemokraten på

Det här lyssnar Socialdemokraten på

Vi är mitt inne i ett SUPERVALÅR. Och just du kanske har lite svårt att bestämma vart din röst ska hamna. Därför vill vi på GAFFA hjälpa till. Fram till valdagen kommer vi dagligen publicera en spellista baserad på vad de olika partierna lyssnar på för musik. Eller, vad de – utifrån vår inte helt fördomsfria bedömning – antagligen lyssnar på. 

Gillar du ett visst partis spellista extra mycket? Men då så, då är det bara att trycka ned deras valsedel i kuvertet. Enkelt va? Varsågoda för hjälpen.

Dagens parti: Socialdemokraterna

Känner ni historiens vingslag? Det är meningen. Det är något fint att vara socialdemokrat. Folklighet och fredagsmys. Det avspeglas i deras musiksmak också. Det är mycket klassiker, sånt där man känner igen och bara älskar. Som Taube, Cornelis och Jeff Buckley. Nyckelordet är säkerhet. Inte chansa för mycket – "VAR LAGOM FÖR FAN" gastar sossar till varandra. Men samtidigt vill de ha lite spänning, lite edge, vara lite Born to run. Och ibland sätter de även ned en Dixie Chicks-fot så rejält man bara vågar mot Herr Storebror i väst. För så gjorde man redan på Palmes tid.

Lyssna på spellistan via Spotify

Här hittar du alla hittills publicerade spellistor.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA