x

''Han viftade med genitalierna åt vårt håll''

''Han viftade med genitalierna åt vårt håll''

De galna norrmännen i Turbonegro firar 25 år som band i år. Imorgon (18/9) besöker de Gröna Lund i Stockholm för en hejdundrade sjövild spelning. Vi var således tvungna att ta oss ett snack med bandets frontman Tony Sylvester om det här med att spela live. Och det går inte att sticka under stol med det, vissa svar förvånar till och med oss.

Vad kan publiken förvänta sig?

– Tårar, skratt, drama, en prisvinnande nordisk TV-personlighet, riviga gitarrsolon, manlig topless och låtar mer smittsamma än ebola.

Ni ska spela på nöjesparken Gröna Lund, hur bra matchar det er musik?

– Perfect match. Vi är ledande inom Scandinavian Deathpunk Sports Entertainment och har planer på att öppna vår egen nöjespark 2016 på en övergiven flygplats utanför Oslo, så vi ser det här som någon slags testvända.

Vad är det galnaste som någonsin hänt under en spelning?

– Det blir en hel del manlig nakenhet under Turbo-shows. En gång i Oslo klättrade en man upp på sin väns axlar så han hamnade i ögonhöjd med mig. Han fortsatte med att klä av sig och vifta med genitalierna åt vårt håll. Inget ovanligt i det. Hans vän sträckte sig sedan upp och tog tag i hans penis och började dra honom nedåt … han lyckades dock balansera och hålla sig stående medan han sträcktes längre och längre, långt bortom vad som elastiskt är möjligt, innan han slutligen – och efter vad som kändes som en smärtsamt lång tid – kraschar till marken. Jag lärde mig något den dagen om den mänskliga kroppens gränser.

Vad vill ni att er publik ska känna när de lämnar er spelning?

– Som att de åkt varenda karusell på ett gammalt nöjesfält, bemannat av fulla kåta starke Adolfs.

Vad lyssnar ni på när ni turnerar?

– Det beror på vem som har kontrollen över stereon backstage. Men mycket Jackson Browne, Little Feat, Negative Approach, Grateful Dead och Robyn. Vi älskar Robyn.

Vad finns på er rider?

– Jag frågar alltid efter en fullt fungerande Pippi Långstrump-robot i naturlig storlek gjord enbart av kokain, men ingen lyssnar på mig.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA