x

Fullt festivalkrig i Danmark

Fullt festivalkrig i Danmark

De fyra största danska festivalerna (NorthSide undantaget) Roskilde, Smukfest, Jelling och Nibe går till hårt angrepp mot den nya festivalen Tinderbox och bokningsbolagen Beatbox och Skandinavian, som tillsammans med tyska jätten FKP Scorpio arrangerar Tinderbox. Att NorthSide inte är med i uppropet beror på att de arrangeras av FKP Scorpio och Skandinavian.

Och det är just där skon klämmer, att bokningsbolagen både är arrangörer och leverantörer av en rad danska artister. I ett långt mejl som GAFFA tagit del av går de fyra festivalerna till hårt angrepp och skriver bland annat:

"Var och en av oss har beslutat att meddela Skandinavian och Beatbox att vi inte kommer förhandla om artister eller på andra sätt dela känslig information med vare sig ägarna eller andra personer som är anställda eller har direktkontakt med något av deras olika företag. Om någon av deras artister vill att vi ska överväga att boka dem, ber vi att dessa tar kontakt med oss personligen eller genom annan aktör".

Vill ni läsa hela mejlet går det att göra här.

För de akter som ligger på Skandinavian eller Beatbox ser det alltså inte helt ljust ut att komma in på någon av de fyra stora festivalerna Roskilde, Smukfest, Jelling och Nibe. Åtminstone inte med sin nuvarande bokare som mellanhand.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA