x

The Knife lägger inte ned

The Knife lägger inte ned

När nyheten om att The Knife gör sin sista turné kablades ut över världen förstod folk det som att duon också lägger ned. Men så verkar inte riktigt vara fallet.

– Vi har sagt att vi göra vår sista turné, efter det har vi inga planer på att fortsätta att jobba tillsammans. Men vi har inte pratat om lägga ner The Knife, det har bara tolkats så, säger Karin Dreijer till TT.

Duon varken upphör eller fortsätter. De lovar inte ett nytt album – men inte heller att aldrig mer arbeta ihop. De tänker fortsätta där de är nu. Olof Dreijer fortsätter att producera andra artister medan Karin Dreijer vill fortsätta göra egen musik. Antagligen i en ny konstellation.

– Jag vet inte om det blir som Fever Ray, jag vill jobba mer med andra människor. Det kan vara väldigt ensamt att göra musik, säger hon till TT.

Syskonduon som tidigare släppt hyllade album som Deep Cuts och Silent Shout kom under förra året ut med sitt senaste (sista?) album Shaking The Habitual. Efter släppet väntade en rejäl turné runt jorden. När den avslutades meddelade The Knife att de skulle köra en sista vända i Europa och då tre spelningar på hemmaplan. Först ut är Annexet i Stockholm - 30 och 31 oktober - och sedan dagen efter - 1 november - på Göteborg Filmstudios. Spelningen på Annexet, 30 oktober, är i skrivande stund ej utsåld.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA