x

GUIDE: Helgens konsertmåsten

GUIDE: Helgens konsertmåsten

Nu är det dags igen – SPELNINGSTIPS! Det känns väl bra? Och visst finns det ett gäng godbitar att se fram emot, och den här gången är det ganska spritt över landet dessutom. Kolla in våra tips, köp biljetter, på med fin-skorna och ut i natten. Vi ses i vimlet.

Ane Brun + Alice Boman

Den norska sångerskan beger sig ut på en rejäl turné och redan i helgen går det att se henne fyra gånger. Starten på den långa turnén sker i Luleå och sedan ges tre spelningar i huvudstaden. Med sig som supportakt har hon fantastiska Alice Boman. Har man som Ane Brun-fantast missat Alice Boman är man in for a double treat. Grattis till er med biljetter. 

Fredag – Luleå – Kulturens Hus

Lördag – Stockholm – Södra Teatern

Söndag – Stockholm – Södra Teatern

Måndag – Stockholm – Södra Teatern

Hurula

"Jag var 22 när jag lämnade Luleå" sjunger Robert Hurula på solodebuten så att se honom tillbaka i uppväxtstaden måste vara något utöver det vanliga. Efter framgångar med Masshysteri – och ett gäng andra band – gick han solo och lovorden efter vårens släpp Vi Är Människorna Våra Föräldrar Varnade Oss För blev enorma. Är man ens i närheten av Luleå (tänk 20-30 mils radie) bör man inte missa det här. 

Lördag – Luleå – Kulturens Hus

Seinabo Sey

Den unga sångerskans EP är inte ens släppt än, men redan nu ses hon som ett av landets allra klarast lysande musikhopp. Hennes singlar har hyllats och hennes souliga röst kan lyfta vilken slinga som helst. Och på måndag fyller hon hela Dramaten för att sedan blåsa taket av det med sin jättestämma. Vi är avundsjuka på alla med biljetter. 

Måndag – Stockholm – Dramaten

Miriam Bryant

Push Play spelades väl nästan överallt förra året? Det känns så i alla fall. Nu är sångerskan tillbaka med singeln Dragon och kommande EP:n I Am Dragon. Och en turné runtomkring i Sverige såklart. Den inleds på Debaser Medis på fredag och givetvis bör ni vara på plats kära 08:or.

Fredag – Stockholm – Debaser Medis

Andra intressanta spelningar kommande dagarna:

In Solitude

Lördag – Stockholm – Kägelbanan

JJ

Fredag – Linköping – Nationernas Hus

Gruff Rhys

Fredag – Stockholm – Debaser Strand

Nicole Moudaber

Lördag – Stockholm – Slagthuset

Black Stone Cherry

Fredag – Stockholm – Fryshuset

Lördag – Göteborg – Sticky Fingers

The Haunted

Lördag – Malmö – KB

Infected Mushrooms

Lördag – Stockholm – Annexet

Suuns

Måndag – Stockholm – Södra Teatern

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA