x

''Ett försök att skapa musikgenren träskpop''

''Ett försök att skapa musikgenren träskpop''

Ett av vårens, kanske till och med årets, bästa svenska albumsläpp står Felix Wickman för. Hans senaste skiva I Recommend Swimming fick en fin 5/6:a av oss och det var liksom givet att uppmärksamma albumet med en Låt För Låt, som här och nu står med höstpremiär efter en stunds dvala.

Ett gediget tips: Lyssna på musiken via Spotify eller Wimp samtidigt som du läser om låtarna.

Så vad handlar då Felix Wickmans låtar om? Hans egna ord:

1. Jewelry

– Låten handlar om en kort stunds smutsig njutning. Hur de gladaste stunderna enkelt övergår i total skuld. Små sockerbitar smälter snabbt i en stängd mun. Ett ärligt försök att starta en skev form av musikgenre kallad träskpop.

2. Leaving You Alone

– Ett treminuter långt familjedrama som cirklar runt en familjemedlems plötsliga död. Klassisk fight or flight-känsla, ska jag stanna och ta hand om all skit eller ska jag dra så långt bort som möjligt. Ett hus fick symbolisera kaoset.

3. Ballerina/Grown-Ups

– När jag är ensam är jag övertygad om att någon tittar på mig. Den här låten tillägnas dem som tittar men aldrig säger någonting. Vet inte riktigt vilka de är och vad de tycker om mig. Ängsligheten.

4. Celebrating Death In A Small Town

– Allt jag hört om min mormor. Jag lärde aldrig känna henne.

5. Ballad For The Stalker

– Desperata kärlekstillståndet. Jag vill förklara allt jag gör i termer av allt jag blivit utsatt för. Att jag inte ansvarar för någonting av vad som kommer ske framöver. Ett offer för dåtiden. Sämsta pick-up line någonsin.

6. Planning Murder / Boy Under Water

– Är en självrannsakan, varför så stor del av livet ska vara att bara stå ut. Hur värdelöst det blir. Men två powerballader i ett spår!

7. Trees

– Handlar om att låsa verkligheten ute. Hur fint det är att vara inomhus och titta ut.

8. Vincent Street

– Handlar om en person som under en hel barndom förstörde en nära vän till mig. Jag såg det hela tiden men vågade aldrig göra något. Idag kan jag inte se någon av dem i ögonen.

Kolla in den färska videon till Planning Murder / Boy Under Water:

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA