x

''Jag har snöat in på ett japanskt ögonvatten''

''Jag har snöat in på ett japanskt ögonvatten''

På fredag kommer världens största ambulerande housefestival till Umeå. Och på lördag väntar Linköping. Det ni! Life In Color visar upp storheter som Rebecca & Fiona, Adrian Lux, Sebjak och inte minst: Style Of Eye. GAFFA bytte således ett par rader med mannen bakom Ögat, Linus Eklöw. 

Hur jobbar du med dynamiken för att få till den perfekta konsertupplevelsen?

– Det skiljer sig ganska mycket beroende på stämning, men det är klart att det finns knep som jag på förhand vet kommer funka extra bra. Idag handlar det mycket mer om att imponera på varje låt, utan att de för den skull är den största hitten just nu. De blir lite att skapa illusioner när man lyfter ett parti från en låt och mixar med en vokal från en annan och ett break från en tredje och så vidare.

Kan vi förvänta oss något extra på fredagens spelning?

– Extra allt. Tar med mig det purfärska albumet och buntar ihop det till ett riktigt spektakel. Har några riktigt tunga remixar som jag väntat på att få köra live också. Sen är Dida med på scen, och de lovar alltid gott och slutar oftast med att vi båda tappar rösten. 

Vad står på din rider?

– Den är rätt torr numera, haha, typ vatten, cocosvatten och energy-bars och allt ska vara sockerfritt. mitt management brukar skriva upp en flaska sprit ifall jag tar med mig Sharks.

Har du några ritualer innan du går upp på scen?

– Inga uttalade ritualer, men sen ett sandstormigt Coachella-gig i våras så har jag snöat in på ett japanskt ögonvatten, som jag droppar innan varje gig. Det har stark eucalyptus i sig så de bränner till ordentligt. Då vet jag att de är dags att kliva upp på scen.

Vilken känsla vill du lämna publiken med?

– Ont i kroppen och frid i sinnet. Eufori och glädje.

Vad gör du precis efter att du har lämnat scenen?

– Går in i ett rätt skönt adrenalin-rus efteråt, så jag säger massa konstiga saker som ingen förstår vad det betyder. Att försöka sova på den känslan är en konst i sig.

Vad har varit ditt största konsertögonblick det senaste halvåret?

– Bråvalla. Fantastisk publik. En man i publiken bröt tyvärr benet. Det var ju såklart inte kul för nån inblandad men säger en del om energi-nivån.

Om du skulle jämföra ett Style Of Eye-gig med en film, vilken film blir det och varför?

– Fantastisk fråga ... och svår. Truman Show kanske. Mest för att jag inte fattar själv vad som just hände och får nypa mig i armen.

Style Of Eye med flera ser du på Nolia i Umeå 10 oktober och i Saab Arena, Linköping, 11 oktober.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA