x

Ane Brun släpper nytt album

Ane Brun släpper nytt album

Samtidigt som hon drar land och rike runt på sin turné håller också Ane Brun på att spela in ett nytt album. Det borde vara klart runt nyår och kommer släppas i vår – antagligen i april eller maj. Sångerskan berättar att plattan blir större än föregångarna när GAFFA pratar med henne.

Skivan du jobbar med nu, hur ligger du till med den? 

– Vi har kommit ganska långt, vi har åtta grunder inspelade. Nu håller vi på och fifflar, lägger på grejer och tänker. Men den kommer nog bli klar runt nyårstid skulle jag tro. Sen släpps den då nästa år.

Under våren då?

– Ja, troligtvis i april eller maj.

Hur jobbar du med den skivan?

– Vi gjorde så att vi hade en session tidigt i höstas där vi la massa grunder, och nu jobbar vi när jag har tid och när Tobias Fröberg har tid. Vi mejlar fram och tillbaka. Men vi ska ses också. Vid senaste skivan stängde vi in oss en månad i studion och jobbade intensivt. Så det är en annan process än sist.

Hur kommer den låta?

– Den kommer bli väldigt stor, stort band och stora låtar. Ja, den är mer extrovert, ganska svängig, ganska mycket rytmer. Det är svårt att säga men kanske lite mer … inte kommersiell men det är ganska starka låtar om jag får säga det själv. Den kommer bli bra.

Skiljer det sig någonting att släppa skivor nu, mot när du var ny? Är det fortfarande spännande?

– Det är absolut spännande fortfarande, men det är inte lika mycket ångest som det var förut. Man är fortfarande noggrann men det är kanske inte lika mycket på liv och död som det kunde vara förut. Det är skönt.

– Jag leker mycket mer med min musik nu än jag gjorde för några år sedan. Då var det lite mer på allvar, dödligt allvar, haha. Det är fortfarande allvarligt, men lite mer lek också.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA