x

Festival förbjuder försäljning av huvudbonad

Festival förbjuder försäljning av huvudbonad

I slutet på sommaren kunde vi rapportera om att Meredith Music Festival, i Australien, infört ett förbud mot att bära indianhuvudbonad under deras arrangemang. För att förklara varför länkade de till texten But why can't I wear a hipster headdress. Kanadensiska Bass Coast har även de gått ut tidigare i år med samma policy. Nu har en av världens allra största festivaler, Glastonbury, valt att följa i förbudsspåret och förbjuder nu sina försäljare att sälja huvudbonaden.

Det hela började med att britten Daniel W. Round startade en namninsamling för att få ett stopp på försäljningen på Glastonbury. Och även fast insamlingen bara fick ihop 65 underskrifter har festivalen valt att agera – och Daniel W. Round har utropat kampanjen som framgånsrik: 

"Jag har just pratat med någon på Glastonbury Festivals kontor – de hörde av sig för att informera om att festivalen har beslutat att förbjuda försäljningen av huvudbonaderna från och med nästa år." skriver han i en uppdatering på insamlingen sida.

Och mycket riktigt, kollar man in listan på vad som inte får säljas under festivalen hittar man indianhuvudbonader. Vad mer som inte får säljas? Det hittar ni här.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA