x

’’Det kan hända igen men aldrig bli på exakt samma sätt’’

’’Det kan hända igen men aldrig bli på exakt samma sätt’’

Många har säkerligen redan stenkoll på Cajsa Siik, om inte via namnet så via hennes senaste singel Higher. En låt som bland annat toppat Studentradions spellista. Men sångerskan har också blivit omskriven i NME, landat P3-rotation och blivit inbokad att spela i brittisk radio i november. Debutalbumet Contra är också snart här (22 oktober) – så namnet Cajsa Siik lär fortsätta poppa upp både här och där. Som nu exempelvis, när vi på GAFFA har glädjen att stå med premiären för videon till låten Higher. En liveversion, om en ska vara petig.

– Liveklippet är från en sen höstkväll i studion. En variant av Higher som fångades just då. Det är ju det som är grejen med live. Det kan hända igen men aldrig bli på exakt samma sätt en gång till, säger hon till oss på GAFFA och fortsätter:

– Higher är min tripp. På något sätt handlar det om att släppa tiden, släppa taget och våga klättra ur sig själv. Kalla det en utopi eller möjlighet. Något statiskt möter något levande i en slags krock mellan verklighet och dröm.

Kolla nu in videon som är gjord av Benoit Derrier.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA