x

FYNDET: Little Cloud – Learn The Light

FYNDET: Little Cloud – Learn The Light

Ibland ramlar du över något som är precis vad du behöver just där och då, något som golvar dig. Little Cloud hittade jag för ett par månader sedan. Hon spelade på en Revenue-fest i Stockholm jag fick inbjudan till men inte kunde gå på, och redan första gången jag hörde Love Of Mine förstod jag att det var något speciellt med denna brittiska musiker som haft Stockholm som bas de senaste åtta månaderna.

Men så igår släppte hon Learn The Light och allt det där som var lovande blev helt plötsligt fulländat. Låten golvar dig. Den tvingar dig att spela den på repeat. Den tvingar dig att skriva en FYNDET trots att du borde skriva en artikel till tidningen som går till tryck imorgon.

Det handlar om sällsam, dov elektronisk pop där den säregna sorgsna rösten får regera. Inte helt olik CocoRosie i sina stunder, eller en mindre bastung James Blake för den delen. Och vill man vara mer nutida kan kopplingar göras till Låpsley eller Oceaán, två andra brittiska akter att hålla ögonen på. Så, sluta läs nu – lyssna på Little Cloud istället. Det är utan tvekan dagens bästa beslut.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA