x

Tycker du allt på radion låter likadant? Du har rätt

Tycker du allt på radion låter likadant? Du har rätt

Tillhör ni dem som bruka tänka "nej, alla de här låtarna låter exakt likadana ju" när ni slår på radion för lite underhållning? Lugn, ni sitter inte på någon fantastiskt smal smak, ni har bara insett sanningen. Åtminstone om man ska tro den australiensiske producenten Styalz Fuego.

– Jag har sett folk dra in en hitlåt i Pro Tools, mutea det spåret, och sen lägga ackord och skriva refräng för att sedan unmutea spåret och referenslyssna. De tycker att de ligger ganska så nära och fortsätter att jobba till dess att de får exakt samma känsla och tempo som originallåten, säger han enligt Music Feeds.

Producenten förklarar vidare att de ändrar tillräckligt för att det ska kännas nytt och fräscht men låter det vara tillräckligt likt för att det ska kännas bekant och säkert. På samma sätt menar Styals Fuego att producenter jobbar när de exempelvis vill göra ett spår till J.Lo som ska låta som "Katy Perry möter Diplo". Det vill säga, in med en hitlåt av vardera artist och sen börjar pillandet. Men lugna nu, de allra största hitsen ska inte vara karbonkopior enligt australiensaren. Det går nämligen inte att kopiera det som är originellt på riktigt utan att vi hade märkt det.

– Låtar som Adeles Rolling In The Deep, Gotyes Somebody That I Used To Know, Macklemores Same Love eller Thrift Shop – produktionen är så konstig eller annorlunda att du inte kan kopiera det utan att det skulle låta exakt likadant, säger han enligt Music Feed.

Men då så, då har vi koll på det här en gång för alla. Nu tar vi helg.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA