x

Ken Ring kängar till musikbranschen – och startar skivbolag

Ken Ring kängar till musikbranschen – och startar skivbolag

Det har varit mycket Ken Ring på sistone i och med släppet av självbiografin Livet. Nu kommer nästa stora kapitel för rapparen: han startar sitt eget skivbolag i samarbete med Playground Music. Labeln har fått namnet Masa Music och det första släppet sker sjätte november och är en soundtracksingel till ljudboksversionen av Livet. Så här skriver Ken Ring själv om Masa Music i en uppdatering på Facebook:

"Det kommer inte bli en label där jag står i fokus. Jag vill fokusera på musiken och artisterna. Vill verkligen inte ha en "Ken Ring och hans grabbar" typ av set up. Utan jag vill hellre ligga bakom och låta projekten skina. Även om jag självklart kommer släppa massa egen musik där. Det är en label som jag kommer driva tillsammans med Playground Music som jag haft en sidorelation med sen vi tillsammans 2007 släppte mitt album Äntligen Hemma.

På denna label har jag två saker som jag vill jobba hårt för att kunna uppnå.  1. Jag vill ge artister en ärlig chans att bli behandlade rättvist och respekterade för det dom faktiskt lägger sin kropp och själ i varje dag.  2. Jag vill ge alla människor musik med hög kvalitet."

Han kan inte heller låta bli att ge musikbranschen en känga:

"Jag har med egna ögon sett denna bransch i 15 år på en professionell nivå. Men som artist så måste jag nog säga att jag inte gillat utveckligen. Vi som utövar, lever och andas musik har inte alltid fått det vi förtjänar. Jag startade med ett artistavtal som gav mig 6% i royalty. Året va då 1999. Då kunde jag ingenting. Men när jag nu ensam ansvarar för allt i produktionen av mina album så hade inte min del ökat till mer än 25-30%. Då kan man fråga sig vart resten alla pengar tagit vägen egentligen?"

Vi får hoppas att Ken Ring med sitt nya skivbolag lyckas styra upp ett och annat.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA